lørdag 1. oktober 2011

Besseggen 2.0

Høsttur til Besseggen. 
Sol og fine farger. 
Rødt, gult og grønt. 
Ikke helt den versjonen vi fikk. 

Vi bestemte oss for å ta en svipptur til Jotunheimen etter jobb en lørdagsettermiddag for å legge søndagsturen til Besseggen. 4,5 time på veien i godt selskap med Norrønajenter; Cathrine og Lone, og ikke minst statoilkoppen. Fantastisk tilbud, med både kaffe, te og KAKAO. Det sier seg selv at denne turen begynte bra. Fremme i 10-tida, finner vi ut at 4-mannsteltet nok ikke var det. Men litt intimkontakt, reinsdyrsskinn i rumpa og dunjakka inni sommersoveposen, så koser vi oss glugg ihjel. Utsikten vi våkner til er det heller ingenting å si på. Fjelluft, primusfrokost og trøtte tryner. Klare for tur.

De få snøfnuggene som var meldt, viste seg allerede kl. 0900 om morgenen, men da som regn. Ikke lite regn heller. Det tok ikke lang tid før vi, med våre flex1 bukser, var søkkvåte og ganske kalde. Flaut å si så hadde bare 1 av 3 med seg gore-tex-bukse, 2 av 3 hadde satsa blindt på indian summer. 2 av 3 tok feil.


Lone er barsk. Hun har vært i militæret.

Intim-teltet.

God stemning


Ca. en time inn på Besseggen. Hverfall 4 igjen..
 
 

Litt dårligere stemning.

Vi velger å tro at dette er "toppen"- egentlig så hele turen helt lik ut.

Nesten nede igjen. Fineste utsikten på turen.


Verdens kaldeste etter en superbommert hvor jeg måtte ta til takke med en BOMMULStights fordi jeg ikke fant ullundertøyet mitt. Klissvåt i 5, 5 time. Turglede.

1 kommentar:

Cat sa...

digger bloggen din ass. vi må dra på masse turer som dokumenteres!